Annonce

Annonce

Køer græsser

Der er afsat 207 mio. kr. til pleje af græs-ordningen, mens der er 317,2 mio. kr. i puljen til økologisk arealtilskud i 2020. Foto: Colourbox

Udmelding fra Landbrugsstyrelsen giver økologerne økonomisk ro

Alle ansøgere til økologisk arealtilskud eller pleje af græs- og naturarealer kan forvente tilsagn.

Frem til den 21. december kan landmænd søge om tilsagn til økologisk arealstøtte og pleje af græs, og hvis de overholder betingelserne for støtte, kan de godt regne med at få tilskuddet, selvom det officielle svar først kommer næste år.

Det oplyser Landbrugsstyrelsen, og det er en udmelding, som giver arbejdsro til økologerne, mener Landbrug & Fødevarer.

"Det er gode nyheder fra regeringen. Det giver ro og økonomisk forudsigelighed for naturplejerne, at de ved, at der er økonomi i EU's landdistriktsprogram til, at de kan få nye femårige tilsagn til de arealer, hvor de laver naturpleje. Vi ser frem til, at Landbrugsstyrelsen udbetaler tilskuddet til landmændene hurtigt og effektivt," siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer (L&F), i en skriftlig kommentar.

Formanden for L&F's økologisektion, Hans Erik Jørgensen, siger:

"Regeringen sender med denne udmelding et klart signal om, at de prioriterer økologien i det danske landdistriktsprogram. Det er meget positivt."

Der er afsat 207 mio. kr. til pleje af græs-ordningen, mens der er 317,2 mio. kr. i puljen til økologisk arealtilskud i 2020. Hvis der på en af ordningerne bliver søgt til et større areal, end der er afsat penge til, forventer Landbrugsstyrelsen at finde midlerne inden for den samlede tilskudspulje for de to ordninger eller ved at bruge overskydende midler fra tidligere års ansøgningsrunder.

Tilsagnene gælder fra 1. september i år og fem år frem. Styrelsen minder om, at landmænd, der allerede har et tilsagn, som udløber i år, skal huske at søge et nyt.

Flere artikler fra samme sektion

EU kritiserer Danmark for manglende løsning på husdyrenes klimaaftryk og tabet af biodiversitet

Danmark er for uambitiøs med at få sænket klimaaftrykket fra sin husdyrproduktion, mener EU-Kommissionen. Til gengæld er der en smule ros for de økologiske målsætninger.

10-05-2022 6 minutter EU,   Klima,   Bæredygtighed,   Biodiversitet

Økologerne og helhedsperspektivet skal på dagsordenen i det nye veterinærforlig

POLITISK KLUMME: Med udgangen af 2022 udløber Veterinærforlig III, og det varer ikke længe, inden forhandlingerne om et nyt Veterinærforlig IV går i gang.

02-05-2022 5 minutter Klumme,   Politik,   Økologiregler

Hjælp forskerne med at kortlægge biodiversiteten i København

København deltager endnu en gang i den verdensomspændende City Nature Challenge, hvor frivillige går på jagt efter vilde dyr, planter og svampe, som har tilpasset sig livet i storbyen.

22-04-2022 3 minutter Biodiversitet